Improvisatie

Improvisatie in bedrijven

Improvisatie is als het leven zelf: je weet nooit precies wat er het volgende moment gaat gebeuren, maar je moet ermee omgaan. Dat is vaak verrassend en niet altijd gemakkelijk. Vooral als het gaat om samenwerking in teams. Mensen begrijpen elkaar verkeerd (of niet), verschillen worden vooral benadrukt en niet gewaardeerd, het kan de sfeer negatief bepalen. En daarmee samenwerking moeilijker maken.

Hoe zou het zijn als mensen elkaar zouden waarderen, juist vanwege de verschillen? Hoe als je zou ervaren dat anders zijn, verrast (durven) worden en jezelf laten zien juist een kracht is? Dat al die verschillen bijdragen aan een betere teamprestatie? Dat mensen zich fijner en zekerder gaan voelen, omdat ze zich binnen de veilige grenzen van onze workshop hebben kunnen laten zien?

Samen met Victor Hijl (organisatiecoach en ICT-er) geef ik improvisatieworkshops in bedrijven en organisaties. Vaak in het kader van teambuilding, teamontwikkeling en als onderdeel van veranderprocessen. De workshops worden altijd op maat gemaakt, afgestemd op de vragen en wensen die er leven.


Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen welke workshop op maat bij het team en/of de organisatie past.


Improvisatieles aan groepen


Altijd al eens willen improviseren op het toneel à la de Lama's of De Vloer Op? Improviseren kun je leren en iedereen kan het. Het lijkt spannend (of zelfs eng), maar doordat we onze lessen laagdrempelig beginnen, wordt iedereen verleid mee te doen. Vanuit de principes "zeg ja, laat de ander stralen en als je faalt, doe dat dan met plezier" leren we je spelen.

We geven improvisatie- en theatersportles aan beginners en gevorderden. Neem contact op voor meer informatie.